top of page

Livspartner

Många refererar till sin man eller kvinna som en livspartner. Ett bra ord. Det indikerar att personen utgör en del av livet, går bredvid i livet. Han eller hon är inte hela livet. I en relation ska vi dela delar av livet, delar av vår dag och var och en av oss drar vårt strå till stacken.


När vi delar med varandra om vår sårbarhet gör vi det med ömsesidig respekt på ett lämpligt sätt och delar på utrymmet. Att se och bli sedd innebär inte att vi delar ALLT med varandra. För mycket information om exempelvis vårt förflutna eller fantasier kan faktiskt överväldiga relationen på precis samma sätt som för lite information kan skapa emotionell distans.


En sann relation är både kvalitativ och kvantitativ - den innehåller kvalitetstid tillsammans på ett hälsosamt sätt.


Kanske har du dåliga erfarenheter av relationer där den ena parten inte gjorde sin del. Kanske kommer du från en sådan uppväxtmiljö där dina föräldrar inte gjorde sin del eller inte tillät dig ha en del. Vad hade du för förebilder när det gäller partnerskap? Hur ser din dröm om en livspartner ut. Om du lever i en relation - spendera några minuter på att utforska hur ert partnerskap ser ut. Hur ofta kommunicerar ni med varandra? Hur kommunicerar ni med varandra, hur många procent av din tid tycker du det är rimligt att lägga på din relation?62 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page