top of page

Anhörig

Att ha blivit sviken av den man älskar mest är oerhört smärtsamt. En del anhöriga har känt på sig att något är fel en längre tid men valt att ignorera sin magkänsla. Det kan leda till att man inte längre litar på sig själv. För andra kommer ”avslöjandet” som en chock som ger kraftiga, känslomässiga, reaktioner som även kan visa sig somatiskt (att reaktionerna blir fysiska och påverkar kroppen).

Vi arbetar med att ge dig som anhörig ett lugnt och tryggt forum tillsammans med en terapeut som har kunskap och lång erfarenhet av den process du som anhörig går igenom. Som anhörig deltar du inte i gruppbehandling på New Beginning. Processen är din egen. 

Om även din partner går i terapi på New Beginning finns det möjlighet till parterapi för att arbeta med relationen. Processen är individuell och syftar till att återbygga tillit. Det kan ske genom hjälp med konflikthantering; arbete med att återuppbygga tillit; intimitet och kommunikation. 

Att avslöja eller få reda på att ens partner har hemlighållit tvångsmässiga, sexuella beteenden kan skapa ett kaos av känslor och frågor. För att lindra smärta och sorg är det en fullkomligt mänsklig reaktion att flytta fokus från känslor till huvudet. Hjärnan kommer med förslag på hur vi kan lösa situationen; ”Om jag bara vet allt…” ”Om jag bara förstår varför…” ”Om jag bara vet hur min partner tänkte”.

 

Du har rätt att få veta vad din partner hemlighållit för dig och den spontana känslan är för de flesta att ”jag vill veta ALLT”.  Efter många års erfarenhet rekommenderar vi att du som anhörig tar tid på dig att reflektera över om det du vill veta och det du behöver veta är samma sak - 

vad behöver du veta för att kunna läka? Det här kan du också få hjälp med av vår anhörigterapeut.  

 

 

Läs mer här

Om du har frågor eller önskar komma i kontakt med en anhörigterapeut är du välkommen att kontakta Emma Swenninger info@nb-sthlm.se

bottom of page