top of page

Parterapi - Relationell hälsa

En kärleksrelation är lite som en sommarstuga- det är superhärligt men det krävs underhåll och det finns alltid småfix. Ibland är det bara lite förbättringar ibland totalrenovering. 

 

Ett vanligt problemområde kan vara intimitet. Bristande intimitet leder till känslor av ensamhet och övergivenhet i relationen. Vet din partner när du känner dig uppmärksammad? Vet din partner när du känner dig älskad? På riktigt? Är det en liten vardagspresent som gäller eller vill du att hon/han ska engagera sig i dina drömmar? Vågar du vara nära och uppleva ett vi? 

läs mer om det här

 

Konflikter kan vara ett annat problemområde men kan också vara bra- om de är respektfulla! Det betyder att ni tycker olika och inte är i symbios med varandra. För vissa triggar konflikter sår som underkastelse, berättigande, rädsla för övergivenhet etc. och bråken kan bli dramatiska och destruktiva. 

läs om det här

Sexuell aversion (SAD- sexual aversion disorder) innebär att sex är något man blivit rädd för, upplever som motbjudande eller känner stark ångest inför och undviker helt eller nästan helt. Det är vanligt förekommande hos både sexberoende, kärleksberoende och anhöriga, ibland som ett resultat av en ofullständig behandling. Att tillfriskna från CSBD (s.k sexberoende) innebär givetvis att arbeta med att utveckla en hälsosam sexualitet.

När ni inleder en parterapi kommer ni först på var sitt enskilt samtal därefter som par. Välkomna att boka in ett första parsamtal för att utreda just era problem. Beroende på er problematik arbetar ni med kbt-verktyg eller schematerapeutiskt för att skapa förändring. Ni arbetar också med att skapa en djupare förståelse och acceptans av varandra för att kunna skapa en varaktig förändring. 

hålla händer
bottom of page