top of page

Byta drog

Uppdaterat: 6 maj 2019


Att ersätta ett beroende eller missbruk med ett annat blir en lösning för vissa. Att börja dricka mer, äta mer, röka mer, shoppa, spela etc.


En del märker inte ens att de gör det.

Det som började med att ”ta tag i sitt liv och tänka på hälsan” kanske spårar ur och hela livet börjar handla om gymmet, kost och kroppen.


Efter att ha försummat sitt arbete kanske allt fokus hamnar där.


Ofta funkar strategin ett tag men förr eller senare kommer även den drogen sluta fungera och skapa mer smärta än lindring.Att gå ”all in” är den s.k. beroendepersonens värsta fiende men kan också bli den bästa vännen. Det handlar om att rikta kraften och energin åt rätt håll. Lika långt ner som du nått lika högt kan du nå.


Tricket är att hitta vad som är helande och läkande för just dig inte bara fylla tomrummet i dig med vad som helst som ger en kick eller en liten stunds belöning. Arbete på djupet skapar varaktig balans och frihet.


Balans innebär för en beroendeperson att göra saker med måtta, att vara en av alla, varken bättre eller sämre och dessutom vara nöjd med det. Det låter för många som en väldigt tråkig tillvaro men för en person som spenderat stora delar av sin vakna tid med att söka ”kickar” är det ofta det han eller hon egentligen söker; det är anledningen till att beroendet tog form från början* – sökandet efter inre harmoni som skapar en sann känsla av frihet.


Upplever du att ditt gamla missbruk eller beroende tagit nya vägar är du välkommen att höra av dig till mig. Jag erbjuder behandling eller "booster" för at komma på banan igen.


info@nb-sthlm.se

*beroende kan givetvis utlösas av många faktorer men en stor del av de personer som har ett sexberoende eller kemiskt beroende har börjat med det som en typ av självmedicinering

336 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page