top of page

Dejting I.R.L.

Jag har nog inte träffat en enda klient som tycker Tinder är toppen. Och faktum är att jag verkligen rekommenderar dig som är i dejtingtagen att våga göra det på det gamla goda sättet - spana, flirta och fråga efter nummer. Reaktionerna brukar låta: nej men guuuud det vågar jag aldrig! Tjejerna kommer tycka jag är påflugen (#metoo). Ja, det krävs ett visst mod och att du har koll på hur man flirtar, att man kan tolka andras signaler och vet när det är lämpligt - att det är i en lämplig situation med en lämplig person. Det krävs också att du kan läsa andras flirtsignaler. På den gamla goda tiden var det så här det gick till. Man såg en söt tjej på bussen, tittade lite, kanske vågade man fråga om hon ville följa med på café (där man för övrigt rökte som borstbindare, på den gamla goda tiden). När man hade åldern inne (även när man inte hade det) var krogen skådeplatsen. Här kunde det gå riktigt snett. Alkohol gjorde folk både snyggare, modigare och smartare än de verkligen var vilket kunde bli en otrevlig överraskning dagen efter i någon närförort man inte riktigt mins hur man hamnade i. Dåligt fiskevatten ger dålig fisk.


Att hitta kärlek innefattar en rad faser - först att uppmärksamma en person. Vilka är det jag uppmärksammar? Han som har stark karisma och fina kläder? Hon som är lång? Han som har snälla ögon? Hon som skrattar så roligt och högt? Han som luktar gott? Jag brukar säga till tjejerna och killarna här att det gäller att kunna separera nyfikenhet och fysisk attraktion- att personen gärna ska väcka något mer än bara fysisk attraktion. Om det är fysisk attraktion som drar igång först - se om du kan hitta något mer som väcker nyfikenhet hos dig.


Flirta kan man göra på lite olika sätt. Ett säkert och lämpligt kort är att använda ansiktsuttrycket för intresse och nyfikenhet (för det är ju det du är). Om du inte vet hur det ser ut kan du träna i spegeln. Jag menar alvar. Lätt höjda ögonbryn, tydlig och intresserad blick och ett litet leende med en glipa mellan läpparna. Googla gärna! Det finns mängder av populärvetenskapliga artiklar om hur vi visar intresse med kroppen - om det finns skillnader mellan män och kvinnor osv. Men ett tips till dig som är rädd att verka påflugen är att träna framför spegeln.


Om du tycker det här verkar superläskigt kan du börja med en enkel övning. Jag kallar den flirt i rulltrappa. Om du har ett bra flirt-uttryck kommer folk svara an på det. När du åker rulltrappa ska du börja le mot dem i motsatt riktning och kolla av om du får svar - alltså ett leende tillbaka. Du kan börja med "säkra" personer om du vill. Exempelvis årrika personer av samma kön som du själv eller en söt liten unge. Övningen syftar till att du ska bli lite modigare i din kommunikation med främmande människor.


Om du inte har några problem med här är det bara att öppna ögonen och vara lite modig. Om du ser en person som väcker din nyfikenhet och som du inte riktigt vill sluta titta på och situationen är lämplig - gå fram!

Men vad säger jag då? Oftast räcker det med att vara ärlig (om du är i balans). "Hej, du jag vet inte riktigt vad som hände nu men skulle du vara intresserad av att äta lunch någon dag? Det värsta som kan hända är att han eller hon säger nej. Det blir inte värre än så. Du har oavsett varit sjukt modig.


När du tagit mod till dig var försiktig med komplimanger. Säg inte "Hej, jag vill bara säga att du är sjukt snygg och undrar om du vill ta ett glas vin med mig". Oftast blir personen som får en sådan komplimang av en främling väldigt generad och det är ingen bra början. Alternativet är att personen känner sig objektifierad och blir sårad. Så strunta i den typen av komplimanger.


Var hittar man dem då? ÖVERALLT! På ICA, på bussen, under lunchen, på fiket, på gymmet, på golfbanan, på keramik-kursen, på gatan eller kanske i rulltrappan...
Om du är nyfiken på de andra faserna i dejting är du välkommen att mejla mig.


34 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page