New Beginning
We cannot change anything until we accept it. Condemnation does not liberate, it oppresses.

Om oss
New Beginning startades 2018 av Agnes Novak som har erfarenhet av beroendeproblematik sedan 2004 och har arbetat specifikt med sexuella och relationella tvångsbeteenden sedan 2013.
Ambitionen var och är att tillhandahålla modern och adekvat behandling med ett brett spektrum av teorier.
På New Beginning vill vi att du ska känna dig lugn, trygg och säker när du kommer innanför dörren. Mottagningen är placerad på en diskret adress och det råder sekretess och tystnadsplikt.
Du har själv rätt att ta del av och förstå din behandlingsplan och de interventioner som rekommenderas - ingenting får ske över huvudet på dig som klient.
Vi arbetar utifrån våra erfarenheter, vedertagna psykoterapeutiska teorier hämtade från beroendeterapi, anknytningsteori, gestaltterapi schematerapi och sexologi. Ett pluralistiskt synsätt ger en effektiv och etisk behandling; vi använder ett brett spektrum av behandlingsteorier utöver beroendebegreppet för att kunna anpassa behandlingen efter just dina behov.
Medarbetare
Agnes Novak
Ägare och grundare
Steg 1 Psykoterapeut
KBT-terapeut
Schematerapeut
Beroendespecialist
agnes@nb-sthlm.se

Emma Swenninger
Ansvarig för anhörigbehandling
Sexberoendespecialist
Utbildad inom existentiella samtal
Cert. Int. Recovery Coach
emma@nb-sthlm.se

Johan Novak
Beroendespecialist
Gestaltterapeut
C-SAT
Somatic experience
johan@nb-sthlm.se

Joakim Le Bolloch Appell
Cert. Compassionate Inquiry Practitioner
Cert. Int. Recovery Coach
joakim@nb-sthlm.se


Vår syn på sexberoende
Begreppet sexberoende är komplext och vi strävar efter att ständigt hålla oss uppdaterad med den senast forskningen kring problematiken.
New Beginning ställer sig kritisk till diagnosen sexberoende. Ett tvångsmässigt beteende innebär inte per se att du har en beroendesjukdom.
Både kärlek och sex är en njutning för (många av) oss och många med sexuella tvångsbeteenden upplever en njutning och upphetsning i vad de gör och skulle fortsatt med sina beteenden, om inte en anhörig hade ett annorlunda upphetsningsmönster eller värderingar kring beteendena.
Det är en fin balansakt att avgöra vad som är hälsosam sexualitet. Handlar det om att du som klient behöver hjälp med att acceptera att det ingår; sex med flera partners; titta på gay-porr fastän du definierar dig som hetro; utöva BDSM; kink etc. i ditt upphetsningsmönster och våga stå för det eller vill du förändra beteendet för att det skapar ett stort lidande för dig. Att det hjälper dig att döva eller dämpa en eller flera negativa känslor på ett destruktivt sätt?