top of page

Min inställning


Jag som terapeut värdesätter den terapeutiska alliansen. Jag har arbetat mycket med människor som lider av anknytningsstörningar och trauman kring övergivenhet. Tillit och förtroende mellan klient och terapeut är A och O i läkningen från dessa sår. 

 

Min behandlingsfilosofi är att du kommer  dina svar. Du behöver inte leta - du har dem i dig och behöver inte söka utanför dig. Du har dina pusselbitar. Alla finns där - ingen är borta, ingen saknas.

Min syn på sexberoende

Begreppet sexberoende är komplext för mig och jag försöker att ständigt hålla mig uppdaterad med den senast forskningen kring problematiken. I dagsläget ställer jag mig kritisk till diagnosen sexberoende. Ett tvångsmässigt beteende innebär inte per se att du har en beroendesjukdom. Både kärlek och sex är en njutning för (många av) oss och många med sexuella tvångsbeteenden upplever en njutning och upphetsning i vad de gör och skulle fortsätt med sina beteenden om inte en anhörig hade ett annorlunda upphetsningsmönster eller värderingar kring beteendena. Det är en fin balansakt att avgöra  vad som är hälsosam sexualitet. Handlar det om att du som klient behöver hjälp med att acceptera att det ingår sex med flera partners, titta på gay-porr fastän du definierar dig som hetro, utöva BDSM, kink etc.  i ditt upphetsningsmönster och våga stå för det eller vill du förändra beteendet för att det skapar ett stort lidande för dig; att det hjälper dig att döva eller dämpa en eller flera negativa känslor på ett destruktivt sätt?  

Varmt välkommen att kontakta mig om du känner att du vill lägga ditt pussel och behöver guidning i processen.

bottom of page