top of page

När sex blivit ett skrämmande behov

Uppdaterat: 23 juni 2021

Sexuell aversion eller SAD- sexual aversion disorder innebär att sex är något man blivit rädd för, upplever som motbjudande eller känner stark ångest inför och undviker helt eller nästan helt. Det kan förekomma hos både sexberoende, kärleksberoende och anhöriga, ibland som ett resultat av en ofullständig behandling för sexberoende/porrberoende. 


Att uppleva sexuell aversion efter negativa, sexuella, upplevelser är inte konstigt. Allt möjligt kan bli negativt betingat. Har du som liten blivit biten av en hund kan hundrädsla bli ett resultat. Du upplever ett lugn när du undviker hundar.


Att tillfriskna från sexberoende/relationsmissbruk/anhörigtrauma innefattar givetvis även att arbeta med att utveckla en hälsosam sexualitet. Både på egen hand men också tillsammans med en partner om du har en.


Alltför ofta möter jag personer som sökt hjälp för så kallat sexberoende och genomgått långtidsterapi. Man har adresserat problematiken utifrån ett beroendeperspektiv och helt missat att fokus bör ligga på att utveckla en hälsosam och positiv relation till sin sexualitet.Om du upplever sex som ett skrämmande behov är du välkommen att höra av dig

agnes@nb-sthlm.se


218 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page