top of page

Jag har sådan otur med relationer

Tyvärr är det sällan ett mönster av destruktiva relationer handlar om otur. Det kan vara både svårt och smärtsamt att inse det; att jag själv har en del. Givetvis är den "otursförföljda" inte medveten om att det faktiskt kan vara så att han/hon aktivt väljer otillgängliga partners.


Vi dras till det som är bekant. Har du erfarenheter av övergivenhet och skadad autonomi vore det konstigt om du skulle vara i en relation med en fullt åtagen och tillgänglig person. Du dras inte till det.


En annan föreställning många kärleksberoende har är att "jag dras helt enkelt inte till snälla killar/tjejer". Det kan leda till att du inleder relationer med farliga partners. Kriminella, beroende eller våldsamma personer. Att du utsätter dig för riskfyllda situationer men på ett intellektuellt plan vet du att det inte här bra för dig. Även här handlar det om att du dras till det du känner igen. Kommer du från en miljö där du varit rädd kommer dina relationsmönster präglas av de erfarenheterna.49 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page