top of page

Jag är besatt!

Sonjas berättelse


Den största rädslan är att aldrig hitta den rätta. Livet saknar ju helt mening om jag ska vara själv resten av livet. Jag lyckas alltid hitta fel killar. Jag träffar ofta killar ute på krogen och det är som att jag har en radar. Jag hittar någon och jag drivs av tanken att "Han ska välja mig" Som att jag vill bli vald. Ofta följer jag med killen hem och har sex redan första kvällen som för att kroka honom. Jag tänker att om vi har sex vill han säkert träffa mig igen, Efteråt känns det som att här är HAN, honom ska jag ska gifta mig med. Jag hoppas så innerligt att han ska höra av sig igen. Jag börjar kolla Facebook och Instagram för att hitta information om honom. Jag kan fastna i timtal framför datorn eller telefonen. Jag kan kolla upp vart han jobbar och "råka" röra mig i det i området i hopp om att stöta på honom. När det gått ett tag och han inte hört av sig är det som att jag trillar ner i ett svart hål. Jag känner en sådan enorm besviklse. Så börjar jag om igen...."


Besatta kärleksberoende blir förälskade snabbt och intensivt. När vi träffar någon tar det för en person med tillfredsställd anknytning normalt betydligt längre tid än 3 minuter att bli förälskad men för en kärleksberoende behöver det inte ta längre tid. Det kan räcka med en blick från en person på bussen för att en kärleksberoende ska skena iväg i fantasier om en framtida relation med just den personen.  


Tillfrisknande från det här handlar om att arbeta med sin autonomi och att vara trygg i och med sig själv.
116 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page