top of page

Avundsjuk - ingen rök utan eld!

Ingen rök utan eld? Jo, jag brukar faktiskt säga så. Om du har trauman kring övergivenhet är du extra känslig för signaler på att det uppstått ett avstånd mellan dig och din partner. Har du erfarenheter av otrohet kommer det sannolikt vara det första din hjärna föreslår - det finns en annan! Kanske är du då snabb med att konfrontera din partner med bråk och konflikt som konsekvens. Avståndet som då uppstår mellan er kommer skapa ytterligare oro och rädsla.


Det där avståndet kan uppstå av fler anledningar än otrohet. Har ni kanske inte tagit hand om er relation på djupet; är ni trötta större delen av tiden som ni umgås; har ni slutat uppvakta varandra; intresserar ni er för varandra? Om ni har barn - fortsätter ni dejta?


En annan vanlig orsak till att rädslan för otrohet slår till är hemligheter - känslan av att din partener går och bär på något och inte säger som det är. Det behöver inte heller handla om att det finns någon älskarinna eller älskare. Det kan vara små saker som att man undanhåller hur man mår:

-Hur är det egentligen

-Det är bra

-Men jag ser ju att det är något

-Det är inget, jag mår bra, sluta tjata


Andra hemligheter kan ju faktiskt vara positiva som att din partner planerar en överraskningsfest... Men även sådant kan du som är extra känslig och orolig för att bli övergiven reagera på.


Så, kontrollera din rädsla - först med dig själv. Hur är avståndet mellan er? Finns det intimitet på alla fyra områden?47 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Avslöjad

Comments


bottom of page