top of page

Anhörig

Uppdaterat: 9 jan. 2022


Att ha blivit sviken av den man älskar mest är oerhört smärtsamt. En del anhöriga har känt på sig att något är fel en längre tid men valt att ignorera sin magkänsla. Det kan leda till att man inte längre litar på sig själv. För andra kommer ”avslöjandet” som en chock som ger kraftiga, känslomässiga, reaktioner som även kan visa sig somatiskt (att reaktionerna blir fysiska och påverkar kroppen).


Sexberoende och/eller kärleksberoende är fortfarande stigmatiserat och därför kan det kännas skamfullt att dela det som händer med vänner.  Om man inte talar med någon utan ensam går igenom något som närmast liknar ett trauma kan det få förödande konsekvenser. 


Många anhöriga tar på sig skulden för det som hänt. Det är aldrig den anhöriges fel att partnern är sexberoende och/eller kärleksberoende! Oavsett om man vill separera eller stanna kvar i relationen kan det vara nödvändigt att du som anhörig får stöd och hjälp för att kunna gå vidare. Det finns professionella terapeuter som jobbar specifikt med anhöriga till sexberoende. Om du vill komma i kontakt med en anhörigterapeut är du välkommen att mejla Emma Swenninger emma@nb-sthlm.seMedberoende

I vissa fall upptäcker den anhörige att det finns medberoendeproblematik – ett patologiskt omhändertagande. Detta är resultatet av att ha negligerat sina egna behov och känslor till förmån för den beroendes.

Här finner du en länk till test för anhöriga

1 480 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Avslöjad

Intimitet

Comments


bottom of page